Nyheter

Ny video – Oriental Odyssey!

Posted by Tzeitel on 13 februari, 2020

Nu har vi äntligen släppt vår nya video, Oriental Odyssey! Inspelad hösten 2019 i Göteborg, Olofstorp och i skogarna kring Hjo. Filmad, regisserad och klippt av fantastiske Donovan von Martens, med assistans av Emil Blommé. Extra stort tack till Petra Haraldson för ovärderligt stöd och praktisk hjälp med allt möjligt under inspelningen, till Gerd Cruse Sondén och Stig Sondén för otrolig gästfrihet och lån av hus och gård, god mat, skådespelarinsatser med mera. Tack till

Hej 2019! Hej Västerbotten!

Posted by Tzeitel on 31 januari, 2019

2018 var ett väldigt händelserikt år för oss. Vi spelade in och släppte vår tredje skiva, spelade in en musikvideo, samarbetade med körer och gjorde många konserter. Bland annat! Nu välkomnar vi med spänning 2019! Vi vet ännu inte allt vad året kommer att bjuda, men vi drar igång om några veckor med en turné i Västerbottens län. I regi av Norrlandsoperan ska vi riva av 10 skolkonserter och 7 offentliga inom loppet av två

Luftmentshen – release 31 oktober

Posted by Tzeitel on 20 september, 2018

31 oktober släpps vår tredje skiva Luftmentshen! Vi ser fram emot att presentera resultatet av många månaders (egentligen många års) hårt arbete! Första officiella releasekonserten blir på Klubb Ankaret i Göteborg. Kolla in alla andra datum under fliken Konserter. Hoppas vi ses där ute!

Ny skiva på gång!

Posted by Tzeitel on 3 mars, 2018

Arbetet med en ny Tzeitel-skiva, den tredje i ordningen, är i full gång! Håll utkik här, på facebook, Instagram och i verkliga världen. Ni kommer få se och höra mycket av oss framöver!

Turné med Musik i Uppland i november

Posted by Tzeitel on 3 mars, 2018

Årets tråkigaste (?) månad blev mycket roligare när vi åkte på turné för Musik i Uppland. Vi gjorde sammanlagt åtta konserter på åtta olika platser runtom i länet: Knivsta, Östhammar, Skutskär, Bålsta, Enköping, Enåker, Ärentuna och Vendel. Vi har fått se många spännande platser och träffa många härliga människor. Tack alla som kommit till våra konserter, pratat med oss och köpt skivor. Extra stort tack till vår oumbärlige ljudtekniker och turnéledare Mats Andersson och till

Urkult!

Posted by Tzeitel on 3 mars, 2018

Foto: Olle Björkman/Sveriges Radio TACK all fantastisk publik och fina arrangörer på Urkult 2017! Vi hade en fantastisk helg och en riktigt fin spelning på Danslogen på lördagseftermiddagen. Konserten spelades också in av Sveriges Radio. Vi hoppas på att få komma tillbaka igen någon gång i framtiden.

Körsamarbete

Posted by Tzeitel on 3 mars, 2018

1 oktober 2016 gjorde vi en konsert tillsammans med Sandvikens kyrkokör. Sånger som Livet och Min Viloplats blev vackert uppbackade av ett tjugotal herr- och damröster. Tack alla sångare och körledare Emelie Linde för fint samarbete! Fler körsamarbeten kommer framöver!  

Hösten 2016

Posted by Tzeitel on 13 oktober, 2016

Vilken fin höst! I september var vi på turné i Västernorrland. Tack kära publik i Kramfors, Sundsvall, Östersund, Sollefteå och Örnsköldsvik för fem fina konsertkvällar! Stort tack till Musik Västernorrland och alla arrangörer och ett jättetack till Brasse och John för magiskt ljud! Så här fint skrev Allehanda om vårt första turnéstopp, Babelsberg i Kramfors:  http://www.allehanda.se/kultur/klassisk-klezmer-pa-babelsberg-nar-tzeitel-inledde-sin-lansturne Några bilder från turnén. Babelsberg, Kramfors På p4 Västernorrland På p4 Västernorrland På p4 Västernorrland På p4 Västernorrland Tzeitel
Vi har en höst full av rep och förberedelser. Det känns härligt att kunna fokusera på att spela ihop och i lugn och ro jobba fram nytt material. En rephelg i Göteborg för två veckor sedan och nu en till den kommande helgen. Dessutom spelar vi imorgon fredag på den nysrtartade festivalen Festival Suburbia på Kompani 415 i Kviberg. Kompani 415 är ett fantastiskt fint hus där musiker, journalister, konstnärer, teaterföreningar etc jobbar sida vid sida.

Tzeitel på Womex 2014!

Posted by Tzeitel on 29 oktober, 2014

Tzeitel har varit på årets upplaga av Womex i Santiago de Compostela, Spanien. Det har varit intensiva dagar och kvällar fulla av spännande möten och härlig musik. Tack alla gamla och nya bekantskaper för en fantastisk tid! Vi hoppas ha sått flera frön för framtida samarbeten och ser redan fram emot Womex i Budapest 2015!